De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Provincie Limburg vraagt aanpassingen regelgeving roofvogels en uilen aan de gemeenten

donderdag, 23 november 2017

De laatste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze dieren enorm.

Gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove richt deze week een schrijven aan de Limburgse gemeenten waarin gesuggereerd wordt om een modelreglement in hun gemeentelijke regelgeving in te schrijven in afwachting van een Vlaamse reglementering.

“Uiteraard respecteer ik de autonome beslissing van de gemeentebesturen. Desalniettemin hoop ik dat zoveel mogelijk gemeenten bereid zijn hun regelgeving vrijwillig aan te passen in het voordeel van deze dieren, en als preventie in het kader van de veiligheid van hun inwoners”, aldus Ludwig Vandenhove.

Modelreglement

Roofvogels en uilen
Het is verboden om op locaties met een openbaar karakter in gevangenschap gehouden roofvogels en uilen tentoon te stellen, of om deze dieren op welke wijze dan ook te betrekken bij publieke evenementen. Dit verbod is niet van toepassing op vrijlatingen van wilde roofvogels of uilen na revalidatie door de erkende Vogelcentra voor Vogels en Wilde dieren (VOC’s).

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.