De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
STROOM, de plug-in voor talent in Limburg

Eerste hulp bij talent

vrijdag, 21 augustus 2015
  • Centrum voor Beeldexpressie: ben je in je vrije tijd bezig met fotografie, film of mediakunst, of kriebelen je vingers om eraan te beginnen? Dan is het Centrum voor Beeldexpressie je aanspreekpunt! Je krijgt er advies, informatie en documentatie op maat. Verder kan je je beeldend talent ook uitleven in tentoonstellingen, projecten, projecties, wedstrijden, cursussen en workshops die het Centrum voor Beeldexpressie organiseert. We zijn er voor de actieve en passieve beeldliefhebber, individueel of in groepsverband. Kortom, iedereen in Vlaanderen die beeldtaal wil ontdekken kan bij ons terecht.

  • Poppunt: aanspreekpunt voor de amateur- en semiprofessionele popmuzikant en dj in Vlaanderen. Met projecten zoals vi.be (on line community Vlaamse muziekscene), 100 % Puur (interprovinciale uitwisseling popbands), jaarlijkse Muzikantendag in de Ancienne Belgique en dj-dag Play & Procedure in de Vooruit. Veel popinfo met onder meer Poppunt Magazine, Muzikantengids en Tipboekjes. Permanent advies m.b.t. sociaal statuut, juridische en fiscale kwesties.

  • Muziekcentrum: steunpunt voor de professionele muzieksector. Info en service voor muzikant en muzieksector tout court. Met o.m. databank podia en festivals in binnen- en buitenland, databank van muzikanten in België, info over subsidies en fondsen, over opleidingen en bijscholingen, over landelijke en internationale concours, zakelijk advies, promotieacties in binnen- en buitenland, auteursrechten, zakelijk advies.

  • Muziekmozaïek: impulscentrum voor folk & jazz. Met ruim aanbod van stages, workshops en opleidingen in binnen- en buiternland, organisator van internationale concours, magazines Jazzmozaïek voor jazz en Goe Vollek voor de folksector.

  • Vlaams Theater Instituut: documentatie- en onderzoekscentrum voor dans, theater en muziektheater. Landschappelijke denktank in een divers en internationaal Vlaanderen. Kritische interface tussen makers, publiek en beleid. Hier vind je o.m. een uitgebreide podiumdatabank, gegevens van werkplaatsen, info over audities en subsidieregelgeving.

  • First Aid @ VTi: organiseert VTi persoonlijke infomomenten in het kader van het traject dat VTi opzet om individuele kunstenaars te begeleiden en te ondersteunen. Ingebed in de dagelijkse dienstverlening van VTi worden er vaste momenten (tweewekelijks, op dinsdagnamiddag) voorzien waarop VTi via een informeel gesprek antwoorden zoekt op alle vragen van individuele kunstenaars. De medewerkers van VTi richten zich in deze sessies op de doorstroming van informatie, sectorspecifieke kennis en het delen van netwerken.

  • Jong Artistiek Talent vzw: de specifieke doelstelling van J.A.T. is "jonge muzikale talenten helpen doorgroeien naar gedegen professionele muziekbeoefenaars". Alle disciplines komen aan bod: piano, viool, cello, harp, klarinet, dwarsfluit, koperinstrumenten, orgel, vocale muziek, slagwerk, enz. De werking van J.A.T. om haar doelstellingen te realiseren is meervoudig. Het opsporen van jong muzikaal talent, podiumkansen bieden aan de geselecteerde muzikanten, morele en financi‘le ondersteuning voor bijvoorbeeld de deelname aan masterclasses die zowat doorheen heel Europa worden georganiseerd. Daartoe verleent J.A.T. beurzen van 500 euro aan de door de Raad van Bestuur gekozen laureaat.

  • KUNSTWERK[t]: hét aanspreekpunt voor iedereen die actief met beeldende kunst bezig is, maar daar niet zijn beroep van maakt. Informatie, projectondersteuning, workshops, expomaterialen, uitleenkoffers, begeleide bezoeken... Het zijn maar enkele van de zaken waarvoor je bij KUNSTWERK[t] terecht kunt.

  • ST_ART - Wegwijs voor ondernemende ontwerpers: je bent een ontwerper en wilt graag aan de slag. Je kunt kiezen voor verschillende werkvormen: in dienstverband, als zelfstandig ondernemer of eventueel in bijberoep. Informatie voor startende ondernemers is er in overvloed, maar je moet alles zelf uitzoeken. Om ondernemende ontwerpers tegemoet te komen, verzamelden Design Platform Limburg en het Agentschap Ondernemen een "Wegwijs voor ondernemende ontwerpers". Deze wegwijs vertelt je welke informatie je nodig hebt, en waar je deze informatie vindt. Je kunt de ST_ARTgids downloaden of online raadplegen.

  • Kunstenloket - Aanspreekpunt voor zakelijk advies: organiseert infosessies over het papierwerk van de kunstenaar en geeft juridisch advies.

buitenkant van het Dommelhof
Cultuurplatform Limburg
cultuurplatform Limburg - Pop in Limburg

Nieuws

vrijdag, 15 december 2017, 14.10 u.
jongeren met smartphone in de hand naast mekaar op een muurtje
Op 21 december ontvang je de laatste nieuwsbrief van de Provinciale Bibliotheek Limburg. Vanaf 1 januari 2018 vormt deze bibliotheek samen met de Stedelijke Bibliotheek Hasselt één geheel, Bibliotheek...
vrijdag, 15 december 2017
foto van een jonge vrouw blaast sneeuw uit haar handen met daarbij de tekst Prettige Feesten Bibliotheek is gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari
De dagen kort, de nachten lang, de eindejaarsfeesten kondigen zich aan!  De bibliotheek is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december en op maandag 1 januari. Alle andere dagen kun je op de...
woensdag, 13 december 2017
still uit de film l'amant double met een beeld van De Nieuwe Zaal en de tekst Zebracinema vanf januari in De Nieuwe Zaal met openingsfilm l'amant double van ozon Gouden palm
Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Hasselt, Genk en Leuven opent samen met Stad Hasselt en Hogeschool UCLL een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. In De Nieuwe Zaal is er plaats...